Tuoteinfo 2018-04-08T14:33:47+00:00

Kuka? Mitä?

Katariina Cozmein ”COZ by Cozmei” vaatemallisto on lähtenyt liikkelle jo liki viisi vuotta sitten, kun Katariina (os. Albrecht) ompeli itselleen simppelin villaisen ratsastushameen netistä löydetyn ohjevideon perusteella kyllästyttyään kömpelöihin toppahousuihin. Hameet alkoivat tehdä kauppansa myös viluisille ystäville ja tuttaville, ja kevään 2013 jälkeen niitä onkin ommeltu Katariinan pikku ompelimossa kiihtyvällä tahdilla jo arviolta pari sataa kappaletta, viimeisen vuoden aikana myös softshellistä ja pellavasta. Osa hameista on lähtenyt maailmalle aina Turkkiin, Malesiaan, USA:an ja Australiaan saakka. Näiden vuosien aikana on tehty ahkerasti tuotekehitystä, ja kuunneltu kuluttajien palautetta herkällä korvalla. Tällä hetkellä hamemallistossa on kahta eri perusmallia, joihin saa lukuisia variaatioita erilaisilla yksityiskohdilla kuten taskulla, helmanauhalla, napeilla ja vaikkapa kontrastinvärisellä vuorikankaalla. Tehdyistä mittatilaushameista on paljon kuvia myös Ibericon FB-sivuilla.  Hamemallistoon on tulossa myös lyhyempi versio sekä todella runsas pellavaversio jossa helmamitta kipuaa jopa kahdeksaan metriin. Keväällä 2018 tuli aika erottaa hevoshommat mukavasti kasvavasta vaatepuolesta ja perustaa vaatteille uusi yritys COZ, jonka siipien alle tämä vaatepuoli nyt vähitellen siirtyy. (Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä muutostöiden aikana).

Tämän kokoelman villakangasjakut tuotetaan yhteistyössä artesaani Essi Kotaviidan kanssa, joka tunnetaan mm. naisten villakangastakkimerkin Viita Collectionin takaa. Yksityiskohtana Katariinan suunnittelemat kauniit brodeeraukset hihansuissa. Koot ovat reilut, joten myös isompaa kokoa käyttäville löytyy eleganttia päällepantavaa kokoon 48 saakka.

Lisäksi Iberico(/ keväästä 2018 alkaen COZ) solmi sopimuksen turkulaisen Puvustamon kanssa, joka on erikoistunut tekemään historiallisia vaatteita. Kaikki 2/2018 aikana tai jälkeen tehdyt varastokokoiset hameet, viitat ja frakkitakit ovat heidän huikeaa kädenjälkeään. Olemme erityisen ylpeitä mahdollisuudesta työllistää suomalaisia käsityöläisiä!

Talven 2017-2018 mallistossa on klassisen villakangasjakun lisäksi kahta eri hamemallia: toimiva ja simppeli Basic jonka muhkea viiden metrin helma on yhtenäinen koko matkalta, sekä Premium jossa on halkio myös takana. Takahalkion saa kiinni napituksella. Molemmissa hameissa on niin paljon liikkumavaraa joka suuntaan, että niissä sujuvat myös luistelu, hiihto sekä ratsastus. Kietaisumallinen vyötärö on säädettävissä pitkällä tarranauhalla, joka on käytännöllinen sekä turvallinen: hameesta ei voi jäädä roikkumaan kiinni mihinkään talviurheilun tai ratsastuksen tuoksinnassa. Pituutta taas voi säätää laittamalla hame hiukan ylemmäs vyötäröllä, tai kääntämälllä vyötäröä kerran tai kaksi itsensä ympäri, jolloin hame lyhyenee (samalla voi varmistaa tarran pysyvyyden kovemmassa menossa) tai kietaisemalla hame hiukan alemmas lähes lantion ympärille jolloin se pitenee.
Uutena mallistoon tuli villaviitta joka kestää niin käyttöä, aikaa kuin katseita!

Vihreä viitta

Lisäksi mallistoon kuuluu innovatiivinen ja hauska huivihuppu, villainen vyö sekä hauska ja kätevä pussukkalaukku, jonka voi kietaista vyötärölle vyölaukun tavoin. Pussukkaan mahtuu vaikkapa älypuhelin, avaimet ja muut tärkeät pienet tavarat. Pussukka toimii myös kätevänä namipussina treeneissä hevosille ja koirille. Koko malliston värimaailma on toisiinsa sointuva ja harmoninen – voit tyylitellä valitsemalla samaa väriä koko asukokonaisuuteen tai erottua erivärisillä asusteilla. Nämä asusteet saat luonnollisesti myös mittatilausväreistä!

Talven 2017-2018 malliston värimaailma lainattu on lounais-suomalaisen metsän syksyisestä ja talvisesta maisemasta: suloista sammaleenvihreää, havua, nuotiopaikan hiillenmustaa, harmaan eri sävyjä…  Kaikkien jakkujen ja hameiden mallit ovat samat väreistä riippumatta, joten voit katsella myös muun värisen tuotteen tuotekuvia jos mietit esimerkiksi tuotteiden istuvuutta. Kevät 2018 tuo tullessaan

Materiaalina on Suomesta ostettu villakangas, jonka villapitoisuus on yleensä 70-80%. Tämä takaa erittäin hyvän kulutuskestävyyden sekä konepestävyyden. Villaa ei kuitenkaan kannata pestä liian usein, vaan usein pelkkä tuuletus ja ravistelu riittävät irrottamaan lian ja esimerkiksi lemmikkieläinten karvat. Vaateharja on kätevä kapistus kissan/koirankarvojen kanssa.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa, ja vieläpä Turun talousalueella. Pyrimme myös materiaalien valinnoissa mahdollisimman suureen kotimaisuusasteeseen; villakankaat on myös ostettu Suomesta ja ovat eurooppalaista tuotantoa.

Kevään ja kesän 2018 mallisto tuo verkkokauppaan villan lisäksi hulmuavat pellavahelmat ajattomissa klassikkoväreissä sekä viktoriaanishenkiset kauluspaidat.

Iberico on myös maahantuonut portugalilaisia kapsoneita ja muita hevosvarusteita, mutta etsii tällä hetkellä kotimaisia valmistajia. Ota yhteyttä jos haluat tehdä kanssamme yhteistyötä!

Käy sisään verkkokauppaan tästä
Maksutapoina myös Checkoutin lasku ja osamaksu! 

Kokotaulukot:
*Huom, jakkujen senttitaulukko on TIUKKA mitta suoraan henkilöstä ei vaatteen mitta! Jakuissa reilut väljyydet älä turhaan ota liian isoa kokoa)
*Mekoissa vyötäröllä 30 sentin tarrakietaisu – paljon säätövaraa! Jos olet välikokoa, ota se koko joka on sopivampi pituuden puolesta. Muistathan että hameita saa myös mittatilauksena omilla mitoilla todella monesta väristä!
*Huomaahan että kaikki tuotteet ovat kotimaassa käsin valmistettuja – niissä saattaa olla pieniä eroja, myös kangaspakasta toiseen siirtyessä pieniä sävyeroja värissä.

 

 

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave