Kuva: Salla Kuikka

Yritys Iberico perustettiin tammikuussa 2006 Turussa. Yritys Iberico tarjoaa monipuolista ratsastusvalmennusta, hevosten koulutuspalveluita, jousiammuntaopetusta sekä kraniohoitoja. Yritys fuusioitui Cozmei Oy:n ja  COZ by Cozmei -brändin kanssa: ratsastushameita ja muita vaatteita sekä laadukkaita erikoisvarusteita hevoselle ja ratsastajalle eli tammikuusta 2021 lähtien kaikki palvelut ovat saatavilla saman katon alta ja Iberico Finland jää brändinimeksi. 

Yrityksen puuhanainen Katariina Cozmei (os. Albrecht) on helposti lähestyttävä ja positiivinen hevosalan monitoimija, joka on vuosien varrella treenannut niin ravi- kuin estehevosiakin. Myös western ja kenttäratsastus ovat tulleet tutuiksi, ja hän on kilpaillut takavuosina kouluratsastuksen lisäksi este- ja kenttäratsastuksessakin. Hän ei kuitenkaan ”sovi” oikein mihinkään valmiiseen lokeroon, vaan haluaa toimia silmät ja sydän avoinna useammalla hevosalan sektorilla. Tällä hetkellä Katariina keskittyy kouluratsastuksen ohella hevosmaailman kokonaisvaltaiseen opiskeluun sekä ratsastusjousiammuntaan, jossa hän aloitti kilpailemisen kansainvälisellä tasolla vuonna 2015. Katariina edusti Suomea MM-kisoissa 2016 ja 2018 sekä EM-kisajoukkueessa 2017 ja 2019. Myös muut hevossotalajit kuten Skill at Arms ovat sydäntä lähellä. Lisäksi hän harrastaa ja opettaa  Working Equitationia.

Koulutus:
– Hevostalouden perustutkinto Ypäjä 2000
– SRL ratsastusvalmentaja I-taso 2008
– SRL lajivalmentaja eli II-taso, kouluratsastus, 2011
– Urheiluvalmentajan ammattitutkinto, ratsastusvalmennus, 2019 (samalla SRL IV-tason valmentaja)
– Hevostalouden ammattitutkinto: Valjasseppä Ypäjä 12/2021
– Eläintenkouluttajan ammattitutkinto Axxells Brusaby 8/2022
– Ratkaisukeskeinen valmentaja Turun Kesäyliopisto 9/2022 
– Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto Taitotalo 9/2023

Lisäksi:
– Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton virallinen ratsastusjousiammuntakouluttaja, Equestrian Martial Arts Club ry:n puheenjohtaja, SRJL ry pj 2018-2020

Katariina on pitkäpinnaisena ja huumorintajuisena tyyppinä suosittu valmentaja kaikenikäisten ratsastajien keskuudessa, ja hänen keveyteen ja rentouteen pyrkivä tyylinsä sopii hyvin myös herkille ja aroille hevosille. Koulutuntien ohella vakiovalikoimaan kuuluu istuntaharjoittelu, maastakäsin tehtävät ratsastusta tukevat harjoitukset lyhyin ohjin ”work in hand” sekä ohjasajaen, este- ja maastoestevalmennus maltillisilla estekorkeuksilla, ohjasajoa, ongelmahevosten korjaamista maasta ja selästä jne. Vuosien varrella mukaan on tullut entistä enemmän kehollisia harjoituksia sekä hevoselle että ratsastajalle, sekä apuvälineitä working equitationista ja skill at armsista.

Filosofia:
Katariina ei tunnustaudu minkään tietyn tyylisuunnan kannattajaksi, mutta häntä kiinnostavat eniten perinteinen ranskalainen ja akateeminen koulukunta yhdistettynä psyykkiseen valmennukseen ja maltilliseen itsensä ylittämiseen. Opetussuuntaa kuvaa ehkäpä parhaiten termi Katariinan käyttämä termi Sivistynyt Ratsastus. Pääpainotus on hyvässä hevosmiestaidossa ja kestävään laatuun pyrkivässä ratsastuksessa. Tavoitteena on löytää ratsastajan ja hevosen mahdollisimman hyvä keskinäinen tasapaino ja mielekäs tapa tehdä töitä yhdessä, olivat tavoitteet sitten kilparadoilla tai omassa kotipihassa.

Lisää ajatuksista voi lukea artikkelien muodossa blogista sekä Sivistyneen Ratsastuksen Instagramista

Yrityksen toinen kouluttaja Mihai Cozmei ei juuri esittelyjä kaipaa, mutta esitellään hänetkin! Mihai on ratsastusjousiammunnan ja hevossotalajien todellinen pioneeri, ja tehnyt hommaa ammatikseen jo vuodesta 1998. Hän on syntynyt Romaniassa vuonna 1968, ja asunut sen jälkeen Unkarissa 20 vuotta. Hänellä oli molemmissa maissa myös oma aikido-dojo. Knoppitietona kerrottakoon, että hän oli niihin aikoihin myös zen-buddhalainen munkki! 
1998 Mihai aloitti uransa ratsastusjousiammunnan parissa, ja esiintyi ratsastusshowssa vuosia ampuen nuolia ja heiluttaen miekkaa ja keihästä. Hän on myös innovoinut lukuisia nuoliviineitä sekä kehittää yhäkin uusia tapoja tulla yhä paremmaksi ratsastusjousiampujaksi. Hänen tekemiään nuoliviineitä ja suunnittelemiaan jousia on saatavilla myös verkkokaupasta! 
Mihai on urallaan voittanut maailmanmestaruuden 2014, euroopanmestaruuden 2017 sekä lukuisia muita kansainvälisiä arvokilpailuita, sekä tehnyt maailmanennätyksiä. Mihain opetuskieli on pääosin englanti (myös romania ja unkari). 

Ibericolla on pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita sekä laaja kontaktiverkosto Suomeen ja Eurooppaan hevosalan eri sektoreilta. Konsultoimme erilaisissa ongelmatilanteissa ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin.

Katariina valmentaa myös englanniksi ja espanjaksi.  Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

SaveSave

Cozmei Oy
Y-tunnus 2912473-6