Yritys Iberico perustettiin tammikuussa 2006 Turussa. Aurinkoisen palvelun Iberico tarjoaa monipuolista ratsastusvalmennusta, hevosten koulutuspalveluita, jousiammuntaopetusta sekä kraniosakraalihoitoja. Yritys fuusioitui Cozmei Oy:n ja  COZ by Cozmei -brändin kanssa: ratsastushameita ja muita vaatteita sekä laadukkaita erikoisvarusteita hevoselle ja ratsastajalle eli tammikuusta 2021 lähtien kaikki palvelut ovat saatavilla saman katon alta ja Iberico Finland jää brändinimeksi. 

Ibericon puuhanainen Katariina Cozmei (os. Albrecht) on helposti lähestyttävä ja positiivinen hevosalan monitoimija, joka on vuosien varrella treenannut niin ravi- kuin estehevosiakin. Myös western ja kenttäratsastus ovat tulleet tutuiksi, ja hän on kilpaillut takavuosina kouluratsastuksen lisäksi este- ja kenttäratsastuksessakin. Hän ei kuitenkaan ”sovi” oikein mihinkään valmiiseen lokeroon, vaan haluaa toimia silmät ja sydän avoinna useammalla hevosalan sektorilla. Tällä hetkellä Katariina keskittyy kouluratsastuksen ohella hevosen biomekaniikan opiskeluun sekä ratsastusjousiammuntaan, jossa hän aloitti kilpailemisen kansainvälisellä tasolla vuonna 2015. Katariina edusti Suomea MM-kisoissa 2016 ja 2018 sekä EM-kisajoukkueessa 2017 ja 2019. Myös muut hevostaistelulajit kuten Skill at Arms ovat sydäntä lähellä. Lisäksi hän harrastaa ja opettaa  Working Equitationia.

Katariina on Suomen Ratsastusjousiampujainliiton hyväksymä ratsastusjousiammuntakouluttaja sekä oli SRJL:n puheenjohtaja 2018-2020. Tammikuussa 2019 Katariina valmistui urheiluvalmentajan ammattitutkintoon, ratsastusvalmennuksen suuntautumishaarasta, ja opiskelee tällä hetkellä Ypäjällä valjassepän ammattitutkintoa sekä Turun Yliopistossa ratkaisukeskeisen valmentajan tutkintoa. 

SRL:n lajivalmentaja (kouluvalmentaja) Katariina on pidetty opettaja niin hevosten kuin ihmistenkin parissa. Katariina on pitkäpinnaisena ja huumorintajuisena tyyppinä suosittu valmentaja kaikenikäisten ratsastajien keskuudessa, ja hänen keveyteen ja rentouteen pyrkivä tyylinsä sopii hyvin myös herkille ja aroille hevosille. Koulutuntien ohella vakiovalikoimaan kuuluu istuntaharjoittelu, maastakäsin tehtävät ratsastusta tukevat harjoitukset lyhyin ohjin, este- ja maastoestevalmennus maltillisilla estekorkeuksilla, ohjasajoa, ongelmahevosten korjaamista maasta ja selästä jne. Vuosien varrella mukaan on tullut entistä enemmän kehollisia harjoituksia sekä hevoselle että ratsastajalle, sekä apuvälineitä working equitationista ja skill at armsista.

Katariina ei tunnustaudu minkään tietyn tyylisuunnan kannattajaksi, mutta häntä kiinnostavat eniten perinteinen ranskalainen ja akateeminen koulukunta yhdistettynä psyykkiseen valmennukseen ja maltilliseen itsensä ylittämiseen. Opetussuuntaa kuvaa ehkäpä parhaiten termi sivistynyt ratsastus. Pääpainotus on hyvässä hevosmiestaidossa ja kestävään laatuun pyrkivässä ratsastuksessa. Tavoitteena on löytää ratsastajan ja hevosen mahdollisimman hyvä keskinäinen tasapaino ja mielekäs tapa tehdä töitä yhdessä, olivat tavoitteet sitten kilparadoilla tai omassa kotipihassa.

Ibericolla on pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita sekä laaja kontaktiverkosto Suomeen ja Eurooppaan hevosalan eri sektoreilta. Konsultoimme erilaisissa ongelmatilanteissa ja ohjaamme tarvittaessa eteenpäin.

Katariina valmentaa myös englanniksi ja espanjaksi.  Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!

SaveSave

Cozmei Oy
Y-tunnus 2912473-6