Iberico Finlandin toimipiste sijaitsee Salon Vaskiolla, kauniissa metsä- ja peltomaisemissa maaseudun rauhassa. Kuvat tulossa, jahka saamme kaiken muuton ja rempan jälkeen kauniiksi!

Tallissa on yhdeksän karsinaa, pesukarsina sekä minipihatto, laitumia ja tarhoja hevosten laadukkaaseen ulkoiluun. Talliin ei oteta täysihoitoasukkaita muutoin kuin kurssien ja muiden lyhyiden reissujen ajaksi: vain omat hevoset jotka elävät ja ulkoilevat harmonisena, melko muuttumattomana laumana.

Tallilla on 23 x 38 m kenttä, jonka jykevät 150 senttiset puuaidat mahdollistavat myös turvallisen vapaanatyöskentelyn. Iso viihtyisä satulahuone sekä tulevat sosiaalitilat tarjoavat mukavan taukopaikan ja mahdollistavat kurssien luento-osuuksien pitämisen sujuvasti säältä suojassa.

TURVALLISUUS:
Huomaathan, että  oppilaita ei ole vakuutettu tallin puolesta! Suosittelemme omaa kattavaa tapaturmavakuutusta;  esimerkiksi SRL:n jäsenyyteen liittyvää tapaturmavakuutusta lisäosalla.
Yrityksellämme ja hevosillamme on toki omat vakuutukset kunnossa, mutta jokaisella oppilaalla tulee olla omat vakuutukset mahdollisia vahinkoja ja tapaturmia varten. Hevosemme ovat kilttejä ja ystävällisiä, mutta kuitenkin suuria eläimiä: tyypillisimmät vahingot ovat esimerkiksi varpaiden päälle vahingossa astumisia tai tasapainon menetyksestä seuraava satulasta luiskahtaminen. Suosittelemme turvajalkineita sekä tietysti kypärän käyttöä! Kypärä on pakollinen ratsain sekä suositeltava maasta käsin erityisesti alaikäisille oppilaille.

OPETUSHEVOSET: 

Kuva: Riika Oksanen

TULI, Tukkilan Tulipoika, 2001 syntynyt sh ruuna, ollut minulla jo vuodesta 2010. Tulin säkäkorkeus on noin 158 cm. Todellinen nestori ja monitaituri, joka alkaa olla varsin pätevä klassisen ja akateemisen kouluratsastuksen sekä näiden tyylien maastatyöskentelyn kanssa; ohjasajossa, libertyssä, ratsastusjousiammunnassa ja osaa myös perus we-tehtävät sekä kestää miekkailua 😉

Tuli on herkkä ja miellyttävä ratsastaa, nuorempana hän oli tosi taitava pukittaja mutta ei enää vanhoilla päivillään jaksa hillua etenkään lämpimillä säillä eikä koskaan tee mitään syyttä suotta – olen itse myös mm esiintynyt lehtikuvauksissa hänen kanssaan pellolla pelkällä kaulanarulla ratsastaen & jousella ampuen. Varsin taitava hauska pappa joka osaa myös jonkin verran temppuja, mm espanjalaista käyntiä ja jalkapalloa! Papparaisen painoraja on n 85 kg.

Kuva: Salla Kuikka

ILONA, Köyhien Ilo, 2008 syntynyt sh-tamma, joka on ilostuttanut meitä nyt kahden vuoden ajan. Ilonan säkä on noin 153 cm. Ilona tekee mielellään maastakäsin juttuja asiakkaiden kanssa, ja on kärsivällinen ja hyvä opettaja.  Ilona alkaa olla myös pätevä istuntaopettaja ja innostuu kovasti ratsastusjousiammunnasta. Ihana symppis tyyppi joka on aina valmis uusiin juttuihin ja tutustumaan ihmisiin. Kuitenkin herkkis, joka pahoittaa helposti mielensä ja sulkeutuu omaan kuoreensa liian kovan paineen alla – arvostaa kaunista tekemistä kuten toki muutkin. Painoraja 80 kg.

Kuva: Emma Kallioniemi

RUUSA, Aramara Redemption, 150 – senttinen vuosimallin 2009 connemara-tamma joka on pääosin Mihain jouskariratsu, mutta tekee asiakkaiden kanssa maastakäsin akateemista groundworkia, work in hand (”maastaratsastusta”) ja muuta mukavaa, rajoitetusti selästä pääosin vain istuntatreeniä käyntivauhdissa. Herkkä viisas vähän introvertti tamma joka toimii hyvin myös vähän varovaisen ihmisen kanssa joka osaa olla sopivan kohtelias ja tyyni. Painoraja noin 70 kg.

 

Kuva: Katariina Cozmei

ONNI, One Wind, 2006 syntynyt eestin urheiluhevonen ja @punainenlentokone 😃 Onni tekee asiakkaiden kanssa maasta käsin akateemista, klassista, libertyä sekä vuorovaikutusharjoittelua kuten kaikki muutkin hevosemme. Asikkaita hän ei halua selkäänsä, mutta maasta käsin hän on todella supertaitava ja osaa meidän hevosistamme jo eniten akateemisen saralla. Ihana upea herkkä ruunaherra jonka kanssa työskentely on elämys!

Kuva: Salla Kuikka

AURORA, Aurora Salvatella on 2019 syntynyt teinitammamme, rodultaan Pura Raza Española. Aurora opettelee monipuolisesti juttuja ja on myös asiakkaiden käytössä tiettyihin maastakäsin tehtäviin juttuihin. Super symppis innokas söpöliini joka saa väkisin hymyn huulille!

Kuva: Katariina Cozmei

MURKKU, TC Murphy Is Dun on 2011 syntynyt quarter ruuna, joka on laumamme uusin jäsen. Murkun kanssa pääset harjoittelemaan kaulanaruratsastusta, istuntaa, maastakäsin tekemisen saloja sekä pieniä esteitä ja hevossotalajeja jahka hän vihkiytyy niihin paremmin – Murkulle käy kaikki jos ihminen osaa pyytää! Hän on osaava mutta hyvin omanarvontuntoinen herkkä ruunaherra, joka toimii kuin ajatus tai menee seisomaan portille sen näköisenä, että tässä on sun bussipysäkki… 😀 Murkku on varsin siro ja hänen säkä on vain 150 cm: painoraja on n 70 kg.

Jos painorajan puolesta meiltä ei löydy sopivaa ratsua alle, voit tulla tunnille myös omalla hevosellasi tai tehdään maasta: se on yllättävä antoisaa ja vie mukanaan! Tyytyväisyystakuu – lupaan ettet pety.

Kaikki hevosemme toimivat työskentelytilanteissa yhtenä työkaluna ”naksulla ja maksulla” – ei hätää jos et osaa sitä entuudestaan, harjoitellaan sitä samalla!

Tallista ja hevosista löytyy paljon kuvia myös instasta.